"The notes you don't play are as important as the ones you do" – Miles Davis

Episodul 18

Auzi?

Îhm…

Dormi?

Nu… De ce?

Vroiam să-ţi spun ceva…

Spune-mi ceva…

Ştii povestea aia cu fluturii?

Nu, nu ştiu „povestea aia” cu fluturii…

În lumina unui bec puternic se zbăteau nişte fluturi. Ca şi cum ar fi fost orbiţi de lumină. Erau agitaţi, nervoşi. Efectiv se dădeau cu capul de bec. Cred că nu se aşteptau ca noaptea să-i găsească prinşi în camera cu geamul aproape închis. Captivi. Şi… ştii senzaţia aia de sufocare, claustrofobia, aerul care se termină încet, încet şi panica, oh, da, panica, semnele de întrebare? Dar până când? Dar de ce aşa?

Ca atunci când noi simţim că avem fluturi în stomac, dezlănţuiţi într-o furtună, într-o simfonie?

Da, da, exact aşa! Bine, de fapt, nu chiar aşa. Fluturii ăştia n-aveau cum să simtă alţi fluturi în stomac. Şi tu, acum… Erau, ţi-am zis, nişte fluturi. Doi la număr. Erau frumoşi. Unul mai mare şi unul mai mic. Coloraţi portocaliu cu negru. Mi-era aşa de milă de ei… Le-am deschis larg geamul, dar n-au ieşit. Aşa că le-am stins lumina, am aprins veioza din hol şi i-am privit de-acolo. Se liniştiseră. Erau în aceeaşi cameră. Mă rog, în bucătăria noastră… Portocaliu cu negru. Mi se pare, totuşi, că fluturele mai mare era mai obosit. Parcă l-ar fi înghiţit pe-ăla mai mic, prea îi fusese dor de el cât timp fusese aprinsă lumina. Dormi?

Dormea. De câteva minute. Dar nu era somnul acela profund. Îi auzise povestea. Erau fluturii ăia doi pe care i-a observat şi ea azi dimineaţă, în bucătărie, după ce şi-a vărsat cafeaua pe cămaşă. Apoi… apoi au zburat, au ieşit pe geam. Oare el ar înghiţi-o pe ea de prea mult dor? Sau dorul nu e niciodată prea mult?

Comments on: "Ştii povestea aia cu fluturii?" (1)

  1. Dorul e prea mult, stinge culorile sau le amplifica prea mult. Fluturi devin molii si nimeni, dar nimeni niciodata nu stinge lumina.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: