"The notes you don't play are as important as the ones you do" – Miles Davis

Cacao cu lapte

Nu ai uitat… Şi nici n-ai să uiţi vreodată… E unul dintre acele momente care nu se uită, care nu pot fi uitate… Fiindcă oricât de mult timp ar trece, oricât de mult aţi rătăci pe cărări care nu se intersectează niciodată, mâna strânsă în mână, tremurând, nesigură şi prea uşoară e încă aici. Clipa aceea care părea că nu mai vine, dar care, iată!, a venit… ei bine, clipa aia a şi rămas. N-a vrut să mai plece… Şi te întrebi acum căror drumuri ar trebui să fii recunoscător pentru că s-au întâlnit într-un punct? Căror telefoane la care nu ai putut sau nu ai vrut să răspunzi? Căror întâlniri la care n-ai mai apărut şi căror evenimente ratate? Nu, serios… Fiindcă ţie, în mod cert, nu-ţi place să spui „aşa a fost să fie”. Nu! Fixistul, cerebralul din tine caută motive, explicaţii, argumente… De ce aşa şi nu altfel? De ce atunci şi nu altădată?

În timp ce gândurile astea îţi aleargă prin minte, prea repede ca să le poţi prinde, cafeaua dă în foc. Te frigi puţin la arătătorul mâinii stângi şi înjuri uşor printre buze… Dar uşor, încet cât să n-o trezeşti, dar suficient de tare cât să te exprimi.

Ea doarme în lumea ei… Acea lume croşetată de fluturi şi populată de gărgăriţe, lumea aia în care fiecare pinguin e prietenul ei şi unde totul pare din vată de zahăr pe băţ… Dar din aceea roz, astfel încât aspectul general să capete accente de kitsch dulce… Ce naibii?!? Cum de-ai căzut „victimă” limbajului din poveştile pe care ea le inventează pentru copiii de la grădiniţă?

O invidiază… Aşa cum doarme, seamănă cu un copil în vacanţa mare, vacanţa aia de vară în care totul e descoperire, cunoaştere, lene şi vis, plăcere vinovată şi nerăbdare…

Şi dacă mâna ei ar cuprinde iarăşi mâna lui, chiar şi în somn, ar săruta ochii închişi ai iubitei lui făcute din cacao cu lapte, din ceruri de purpură, din aşteptări îndelungi, din silabe de verde şi soare de august. Şi dincolo de toţi şi de toate din dor…

Comments on: "Cacao cu lapte" (4)

  1. super, imi place ft mult………!

  2. Demult ma gandeam sa ti spun ca uneori chiar imi e mila de tine. Traiesti intr un oras in care a scrie fictiune e o aventura la fel de mare precum aceea in a cauta un cititor in Parcul Tabacarie. Oricum, avand in vedere politica locala, am senzatia ca peste cativa ani textele tale de noapte vor fi mai aproape de adevar decat cele de zi. Dar eu te sustin . Pana la urma, vorba lui Kalergi: fiecare mare proiect a pornit drept utopie.

  3. deci fratele meu… e misto si textu si totu’ … da mi-am adus aminte cand eram mic si beam tone de cacao cu lapte… maine dimineata merg la chiosc si imi iau niste cacao si niste lapte proaspat… 1 kil!

  4. “Silabe de verde”, asta imi place mult. In schimb, prea multe “puncte-puncte”, dau o usoara impresie de dulceag. Spun asta pentru ca si eu abuzam la un moment dat de anumite semne de punctuatie. Interesant ce am gasit pe http://indianazlotea.blogspot.com/2010/01/in-puncte-puncte-se-scrie-o-durere.html pe tema asta. 🙂 Oricum: “silabe de verde” imi place mult.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: